-->

Vinduestjek

Ved et VINDUESTJEK giver vi dine vinduer et serviceeftersyn på hele vinduet. Alle dele af vinduet bliver gennemgået og du får en rapport. Rapporten kommer med anbefalinger til, hvilke forbedringer du kan foretage for at spare penge og energi. Læs mere om vinduets enkelte dele her.

ENERGIGLAS

Energiglas er belagt med en tynd, usynlig metalbelægning. Belægningen lader solvarme slippe ind, mens rumvarme bliver reflekteret tilbage til rummet. Energibelægningen på moderne 2-lags og 3-lags energiruder er på indersiden af det ene glas. 3-lags energiruder kan fås med energibelægning på 2 af glaslagene.

NYE RUDER KONTRA NYE VINDUER

Er det eksisterende vindue i god stand kan det ikke altid betale sig at udskifte vinduet. Det billigste er, at skifte de gamle termoruder til nye energiruder.


SÅDAN SPARES MEGET PÅ ENERGIEN

Er vinduet et gammelt vindue med et lag glas skal det overvejes, om vinduet skal bevares, Gamle vinduer er lavet af det bedste, mest holdbare træ og de er med til at give facaden et bestemt udtryk. I sådanne tilfælde er forsatsruder med energiglas den bedste løsning.


2-LAGS OG 3-LAGS ENERGIRUDER

Moderne energiruder laves med 2 eller 3 lags glas. Mellemrummet imellem glassene er fyldt med en gasart, der isolerer bedre end almindelig luft. Fordelene ved en 3-lags rude er, at varmetabet er lavere og at støjdæmpningen er væsentligt bedre end ved en 2-lags. En moderne 3-lags rude fylder mere og vejer 50% mere end en 2-lags. 3-lags ruder kan ikke erstatte 2-lags ruder ved renovering, da den er for tung og ofte for bred.
Moderne 2- og 3-lags energiruder isolerer mere end dobbelt så godt som gamle termoruder. Vær opmærksom på at moderne energiruder isolerer så godt, at der visse dage om året kan opstå kondens på glassets yderside.


VARM KANT

Glassene i en energirude holdes adskilt af en afstandsprofil. Er denne profil lavet af et varmeisolerende materiale, kaldes det en "varm kant". Varm kant findes typisk kun i nyere energiruder, fra efter år 2005. Den varme kant er med til at forbedre rudens isoleringsevne. Den varme kants vigtigste egenskab er, at mindske indvendig kondens langs kanten af ruden. Rudens kant er det mest udsatte område mht. indvendig kondens.


GLASLISTER

Glaslister af træ, metal eller kulstof, der sammen med et gummibånd fastholder ruden i vinduet. Glaslisten i bunden af ruden skal have en vandnæse der sikrer, at vandet ledes væk. På vinduer med aluminiumsglasliste hen over ruden kan listen virke som en køleribbe, der forstærker energitabet. Glasset i gamle vinduer fastholdes af små stifter og kit.

TÆTNINGSLISTER

I falsen på gamle og nye vinduer sidder en tætningsliste, der sørger for, at det ikke blæser ind. Det er vigtigt, at tætningslisten er blød og fleksibel, så ramme og karm slutter tæt. Er tætningslisten blevet hård, skal den skiftes.


FORSATSLØSNING

En forsatsløsning er ekstra lag glas i egen ramme, der monteres på det eksisterende vindue. Der kan enten monteres en 2-lags energirude eller et enkelt lag energiglas. Løsningen monteres enten på den eksisterende ramme - det kaldes en koblet løsning - eller den monteres på indersiden af vindueskarmen. 

Fordelen ved en forsatsløsning er, at vinduets og bygningens originale udseende bevares, men også isolerer mindst lige så godt som moderne energirigtige vinduer. En forsatsløsning giver også en effektiv støjdæmpning.


Forsatsløsninger fås i træ, aluminium og glas. Ved en forsatsløsning er det vigtigt, at der er ventilation fra mellemrummet mellem ruderne og ud, og at løsningen slutter helt tæt mod rummet.


TÆTTE FUGER

Fugen mellem vindue og murværk kaldes for kalfatringsfugen. Normalt er fugen tætnet med mineraluld, fugebånd af skum eller "tjæret værk". Tætningen er forseglet med fugemasse eller mørtel. Fugebånd af skum kan dækkes med en liste. 

Dårlige fuger påvirker energitabet, og derfor kontrolleres det, om den elastiske fuge eller mørtlen er revnet, om fugebåndet er faldet ud og om der er sprækker mellem materialet og murværket.

Ring gerne for yderligere spørgsmål

Glarmesterfirmaet Jydsk Glasservice

Telefon: 98 12 00 44

Mail: info@jydskglasservice.dk

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen her på siden og vi vil snarest muligt kontakte dig angående et prisoverslag.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

5 ud af 5 i rating på Facebook

Vores kunder udtaler

"​God service, og håndværkere som man kan stole på."

- Heidi Andersen

"​Så flot man tror det er løgn så jeg kan varmt anbefale."

- Torben Kjeldsen

"Hurtige & effektive, god service og godt humør"

- Lars ostermann

"​Vi er stolte af jeres arbejde, tusind tak Henning og Morten."

- Dorde wisniewski bendtsen

​Firmainformation

Kontor: Hadsundvej 86B, 1. th., 9000 Aalborg

Værksted: Skolestien 7, 9270 Klarup

​Kontakt os

Telefon: 98 12 00 44

E-mail: info@jydskglasservice.dk

​Betalingsmuligheder